Liesbeth Zegveld over 'weggooien' humanitaire waarden in Zomergasten: 'Raakt me heel erg'

Liesbeth Zegveld over 'weggooien' humanitaire waarden in Zomergasten: 'Raakt me heel erg'

Liesbeth Zegveld over 'weggooien' humanitaire waarden in <em>Zomergasten</em>: 'Raakt me heel erg' In Zomergasten sprak Liesbeth Zegveld zondag onder meer over de humanitaire normen in Nederland. De mensenrechtenadvocaat praat hierover aan de hand van haar rechtszaak tegen de Staat voor een verbod op het leveren van F-35 onderdelen aan Israël. Ze weet ook wel dat de onderdelen bij een verbod door andere landen geleverd zullen worden. Maar Zegveld vraagt zich af of we wel de norm kunnen hooghouden? “Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg raakt.” Bekijk het fragment van Zomergasten met Liesbeth Zegveld hieronder. Zomergasten is elke zondag om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv. Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door VPRO (@omroepvpro) Sakir Khader in Zomergasten tegen Luyendijk: 'Misschien als je een witte man bent zoals jij' Bekijk deze video » Kijkcijfers zondag: weer drama voor Zomergasten, veel kijkers voor slot Olympische Spelen Bekijk deze video » Zomergasten: Garrie van Pinxteren verscheurd door tweedeling China en Chinezen Bekijk deze video »
Monday 19 August om 15:42

In Zomergasten sprak Liesbeth Zegveld zondag onder meer over de humanitaire normen in Nederland. De mensenrechtenadvocaat praat hierover aan de hand van haar rechtszaak tegen de Staat voor een verbod op het leveren van F-35 onderdelen aan Israël. Ze weet ook wel dat de onderdelen bij een verbod door andere landen geleverd zullen worden. Maar Zegveld vraagt zich af of we wel de norm kunnen hooghouden? “Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg raakt.”

Bekijk het fragment van Zomergasten met Liesbeth Zegveld hieronder.

Zomergasten is elke zondag om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's