Premier Dick Schoof geeft uitleg over geruzie tijdens ministerraad: 'Super irritant' (video)

Premier Dick Schoof geeft uitleg over geruzie tijdens ministerraad: 'Super irritant' (video)

Friday 6 September om 20:59

Premier <em>Dick Schoof</em> geeft uitleg over geruzie tijdens ministerraad: 'Super irritant' (video) Wouter de Winther: 'Het is niet de vraag of, maar wanneer Pieter Omtzigt wordt vervangen' (video) Bekijk deze video » In een ongebruikelijk lange ministerraad zijn vrijdagmiddag stevige discussies geweest tussen de bewindslieden van kabinet-Schoof, bevestigen meerdere Haagse bronnen na berichtgeving van De Telegraaf aan Hart van Nederland. Over het lekken naar de pers is premier Schoof ook duidelijk: 'Super irritant'. ChaosDe discussies zouden met name gaan over de passages over asiel in het regeerprogramma en het gevolg zijn van spanningen die in de loop van deze week zijn opgeborreld in de coalitie. Zo zou Pieter Omtzigt vorige week al regelmatig driftig zijn weggelopen van tafel en schroomde Caroline van der Plas niet om haar collega voor de bus te gooien. Als klap op de vuurpijl meldde Wouter de Winther vrijdag in zijn podcast dat er bij NSC openlijk wordt gepraat over het vervangen van Pieter Omtzigt. De coalitiegenoten zijn ongetwijfeld aan weekend toe... Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de fragmenten van Hart van Nederland terugkijken bij Gids.tv. Spanning in coalitie na nieuwe uitbarstingen Pieter Omtzigt: 'Heel onprofessioneel' (video) Bekijk deze video » 'Vredesstichter' Caroline van der Plas nu alweer woedend tijdens debat: 'Enorme puinhoop' (video) Bekijk deze video » Caroline van der Plas over uitbarsting Pieter Omtzigt: 'Ik vertel gewoon wat er is gebeurd' (video) Bekijk deze video »
Politiek :

In een ongebruikelijk lange ministerraad zijn vrijdagmiddag stevige discussies geweest tussen de bewindslieden van kabinet-Schoof, bevestigen meerdere Haagse bronnen na berichtgeving van De Telegraaf aan Hart van Nederland. Over het lekken naar de pers is premier Schoof ook duidelijk: 'Super irritant'.

Chaos
De discussies zouden met name gaan over de passages over asiel in het regeerprogramma en het gevolg zijn van spanningen die in de loop van deze week zijn opgeborreld in de coalitie. Zo zou Pieter Omtzigt vorige week al regelmatig driftig zijn weggelopen van tafel en schroomde Caroline van der Plas niet om haar collega voor de bus te gooien. Als klap op de vuurpijl meldde Wouter de Winther vrijdag in zijn podcast dat er bij NSC openlijk wordt gepraat over het vervangen van Pieter Omtzigt. De coalitiegenoten zijn ongetwijfeld aan weekend toe...

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de fragmenten van Hart van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's