Bekijk beelden Nationale Herdenking Slavernijverleden: Rutte is erbij maar Bosma niet

Bekijk beelden Nationale Herdenking Slavernijverleden: Rutte is erbij maar Bosma niet

Bekijk beelden <em>Nationale Herdenking Slavernijverleden</em>: Rutte is erbij maar Bosma niet Maandag vond in Amsterdam de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats. Mark Rutte was hierbij op zijn laatste werkdag als premier aanwezig, maar Martin Bosma was de grote afwezige. Bosma biedt excuses niet aanBosma (PVV) deed eerder provocerende uitspraken over het slavernijverleden en de herdenking. Hij sprak bijvoorbeeld over ‘slavernijgedram’ en ‘anti-blank racisme’. Inmiddels is hij Tweede Kamervoorzitter maar Bosma wilde zijn excuses niet aanbieden. Daarom was hij niet welkom bij de herdenking. Wel waren onder anderen burgemeester Femke Halsema en vicepremier Rob Jetten aanwezig. Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hierboven. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv. Documentaire over Mark Rutte dit najaar te zien: bekijk de eerste beelden (video) Bekijk deze video » Mark Rutte stopt als premier van Nederland: bekijk hier zijn afscheidsspeech Bekijk deze video » Mark Rutte reageert na belofte: nu vaste tafelgast van Vandaag Inside? Bekijk deze video »
Nieuws :
Maandag 1 juli om 15:54

Maandag vond in Amsterdam de Nationale Herdenking Slavernijverleden plaats. Mark Rutte was hierbij op zijn laatste werkdag als premier aanwezig, maar Martin Bosma was de grote afwezige.

Bosma biedt excuses niet aan
Bosma (PVV) deed eerder provocerende uitspraken over het slavernijverleden en de herdenking. Hij sprak bijvoorbeeld over ‘slavernijgedram’ en ‘anti-blank racisme’. Inmiddels is hij Tweede Kamervoorzitter maar Bosma wilde zijn excuses niet aanbieden. Daarom was hij niet welkom bij de herdenking. Wel waren onder anderen burgemeester Femke Halsema en vicepremier Rob Jetten aanwezig.

Bekijk de beelden van Hart Van Nederland in de video hierboven. Heb je Hart Van Nederland gemist? Je kunt elke aflevering terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's