Zaterdag in Het Vuur van de Friezen: boter werd in 1850 gezien als het 'Friese goud'

Zaterdag in Het Vuur van de Friezen: boter werd in 1850 gezien als het 'Friese goud'

Zaterdag in <em>Het Vuur van de Friezen</em>: boter werd in 1850 gezien als het 'Friese goud' Zaterdag vertelt Huub Stapel in Het Vuur van de Friezen meer over de rol van boter in de Friese geschiedenis. “De kwaliteit van de Friese boter was zelfs zo hoog dat die op de Engelse beurs als richtprijs gold voor de wereldwijde boterhandel”, vertelt de presentator. Bekijk de beelden van Het Vuur van de Friezen hieronder. Het Vuur van de Friezen is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op NPO 2. Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_) Dramaserie Zussen (Omroep MAX) start 3 april op NPO 1: bekijk de trailer Bekijk deze video » Hans Teeuwen en Huub Stapel komen op voor Joden met oranje keppeltjes (video) Bekijk deze video » Het Vuur van de Friezen met Huub Stapel start 13 juli: bekijk eerste beelden Bekijk deze video »
Friday 2 August om 14:05

Zaterdag vertelt Huub Stapel in Het Vuur van de Friezen meer over de rol van boter in de Friese geschiedenis. “De kwaliteit van de Friese boter was zelfs zo hoog dat die op de Engelse beurs als richtprijs gold voor de wereldwijde boterhandel”, vertelt de presentator.

Bekijk de beelden van Het Vuur van de Friezen hieronder. Het Vuur van de Friezen is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's