Zien: Wout Poels boekt eerste ritzege in Tour de France na prachtige solo in de Alpen

Zien: Wout Poels boekt eerste ritzege in Tour de France na prachtige solo in de Alpen

Zien: <em>Wout Poels</em> boekt eerste ritzege in <em>Tour de France</em> na prachtige solo in de <em>Alpen</em> Wout Poels heeft op de uitlopers van de Mont Blanc de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De 35-jarige Nederlandse wielrenner versnelde al vroeg op de voorlaatste klim van de dag, op 12 kilometer van de finish, en kwam solo over de streep in Saint-Gervais Mont-Blanc. Tekst gaat verder onder de video. ? ?? @WoutPoels gewinnt in Saint-Gervais!#TDF2023 pic.twitter.com/Nk3orCl7qN— Tour de France - DE (@letour_de) July 16, 2023 SlotklimVandaag toonde Poels zich als een superieure klimmer. Samen met Wout van Aert begon hij aan de tweedelige slotklim en al snel nam hij een voorsprong van tientallen seconden die hij vast wist te houden. Voor het eerst in deze Tour de France behaalt een Nederlandse renner een etappeoverwinning, en voor Poels is dit tevens zijn eerste ritzege in een van de drie grote rondes. Bekijk de finish van de vijftiende etappe van Tour de France hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023. Bekijk ook Samenvatting Tour de France etappe 12: Ion Izagirre zegeviert na indrukwekkende afdaling Bekijk deze video » Noa Vahle gaat over haar nek door wielren gelletje in De Oranjezomer: 'Dit is zoet' Bekijk deze video »
Wielrennen :
Zondag 16 juli 2023 om 18:31

Wout Poels heeft op de uitlopers van de Mont Blanc de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De 35-jarige Nederlandse wielrenner versnelde al vroeg op de voorlaatste klim van de dag, op 12 kilometer van de finish, en kwam solo over de streep in Saint-Gervais Mont-Blanc.

Tekst gaat verder onder de video.

Slotklim
Vandaag toonde Poels zich als een superieure klimmer. Samen met Wout van Aert begon hij aan de tweedelige slotklim en al snel nam hij een voorsprong van tientallen seconden die hij vast wist te houden. Voor het eerst in deze Tour de France behaalt een Nederlandse renner een etappeoverwinning, en voor Poels is dit tevens zijn eerste ritzege in een van de drie grote rondes.

Bekijk de finish van de vijftiende etappe van Tour de France hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023.

Actuele video's

Meer actuele video's