55 jaar na Tourzege: Jan Janssen geniet nog steeds volop van het wielrennen

55 jaar na Tourzege: Jan Janssen geniet nog steeds volop van het wielrennen

Vrijdag 21 juli 2023 om 14:05

Dit weekend valt de beslissing in de Tour de France. Hoewel het tot afgelopen dinsdag heel spannend was, zal deze editie niet zo legendarisch zijn als die van 55 jaar geleden. Destijds behaalde Jan Janssen de eerste Nederlandse zege in de Ronde van Frankrijk, waarbij hij de Tour op de allerlaatste dag besliste.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>55 jaar</em> na Tourzege: <em>Jan Janssen</em> geniet nog steeds volop van het wielrennen Dit weekend valt de beslissing in de Tour de France. Hoewel het tot afgelopen dinsdag heel spannend was, zal deze editie niet zo legendarisch zijn als die van 55 jaar geleden. Destijds behaalde Jan Janssen de eerste Nederlandse zege in de Ronde van Frankrijk, waarbij hij de Tour op de allerlaatste dag besliste. Tekst gaat verder onder de video. Jan JanssenOp zijn 83e geniet de Nederlandse legende nog volop van zijn pensioen. Jan Janssen volgt de Tour de France nog altijd nauwlettend vanuit zijn huis, net over de grens met België. Meerdere keren per week stapt hij nog op zijn wielrenfiets, hoewel het niet dezelfde fiets is waarmee hij 55 jaar geleden zegevierde. Die bijzondere fiets heeft nu een ereplek in zijn showroom in Hoogerheide. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023. Bekijk ook Samenvatting Tour de France etappe 13: Jonas Vingegaard rijdt beste tijdrit uit zijn leven Bekijk deze video » Samenvatting Tour de France etappe 17: Vingegaard dichtbij eindzege na ineenstorting Pogacar Bekijk deze video »
Wielrennen :

Jan Janssen
Op zijn 83e geniet de Nederlandse legende nog volop van zijn pensioen. Jan Janssen volgt de Tour de France nog altijd nauwlettend vanuit zijn huis, net over de grens met België. Meerdere keren per week stapt hij nog op zijn wielrenfiets, hoewel het niet dezelfde fiets is waarmee hij 55 jaar geleden zegevierde. Die bijzondere fiets heeft nu een ereplek in zijn showroom in Hoogerheide.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Bekijk ook het volledige etappeschema van de Tour de France 2023.

Actuele video's

Meer actuele video's