Streamen of skippen? Deep Fear is lachwekkend slechte haaienhorror met opgespoten lippen

Streamen of skippen? Deep Fear is lachwekkend slechte haaienhorror met opgespoten lippen
Nu nummer 1 op Netflix met Mãdãlina Ghenea en Ed Westwick

Film :

Horror- en avonturenfilms over haaien spreken voor veel mensen tot de verbeelding: beroemde en legendarische voorbeelden als Jaws en Sharknado zal voor velen een bepaald sentiment oproepen. Er zijn inmiddels vele haaienfilms in alle soorten en maten en daar wordt er nu op Netflix weer eentje aan toegevoegd. Een tijgerhaai heeft honger.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Het verhaal
De jonge vrouw Naomi is een ervaren zeilster die op reis is door het Caribisch gebied om haar vriendje Jackson te ontmoeten. Ze schiet een zinkend schip te hulp met drie overlevenden. Het blijken drugssmokkelaars te zijn die Naomi dwingen om in het wrak te duiken en 850 kilo aan cocaïne terug te halen. Tot overmaat van ramp wordt het plan gedwarsboomd door razende, mens-etende tijgerhaaien die op het wrak zijn afgekomen.

Deep Fear - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Elk jaar komen er wel films uit met haaien in de hoofdrol: onder andere Deep Blue Sea, The Shallows en The Meg zijn daar bekende voorbeelden van. Deze Britse horrorfilm die nu ontzettend goed scoort op Netflix weet bij lange niet het niveau te halen van eerder genoemde titels. En dat zegt misschien wel genoeg. De scènes zijn lachwekkend slecht, de bombastische zenuwachtige muziek is overdreven en de schrikeffecten zie je van mijlen ver aankomen. Tot slot is het verhaaltje erg mager, maar dat is wel vaker met dit soort films. Er is één groot voordeel te behalen bij deze productie, Deep Fear duurt maar 84 minuten. Hap slik weg, en je bent klaar!

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Met een weinig bekende cast is dit misdadige haaienavontuur er eentje die we snel vergeten zijn. Fans van dit soort B-films heeft Deep Fear echt nog wel een paar aardige momenten, vooral als de haai - duidelijk uit de computer - zich laat zien. Anders is foute culthit Sharknado ook nog een optie.

De film Deep Fear is nu te zien op Netflix. Regie: Marcus Adams (The Marksman). Cast: Mãdãlina Ghenea, Ed Westwick en Stany Coppet. Genre: horror, thriller, B-film. Tijdsduur: 84 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's