Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan drie dinsdagen op Veronica

Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan drie dinsdagen op Veronica
Christian Bale te zien als Bruce Wayne

Film :

Christopher Nolan verrast in 2008 vriend en vijand met een volledig andere aanpak van het genre 'superheldenfilm' met de film The Dark Knight. De film komt echter uit een reeks van drie films, beter bekend als de Dark Knight-trilogie. De reeks is vanaf 16 januari drie dinsdagen lang te zien op Veronica.

Het verhaal
Het verhaal van de trilogie start bij Batman Begins, waarin we Bruce Wayne in een put aantreffen. Hij keert terug naar Gotham om samen met Jim Gordon de misdaad in de stad te bestrijden. In de trilogie komen we onder meer Don Falcone, Scarecrow, The Joker, Two-Face en Bane tegen als grote schurken, terwijl het scheiden van alteregos Batman en Bruce Wayne ook steeds moeilijker wordt.

Wanneer kijk je welke film?

Batman Begins (2005)

Dinsdag 16 januari, 20.30 uur

Na de moord op zijn ouders reist de gedesillusioneerde Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten te bestrijden die zijn geboortestad bedreigen. Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht.

De film is ook te streamen op HBO Max en te huur op Pathé Thuis en andere VOD-diensten.

The Dark Knight (2008)

Dinsdag 23 januari, 20.30 uur

Met de hulp van luitenant Jim Gordon en de toegewijde nieuwe openbaar aanklager, Harvey Dent, wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Dit drietal gaat in eerste instantie doeltreffend te werk, maar ze vallen ten prooi aan een opkomend meesterbrein, 'The Joker'. Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt de 'Dark Knight' steeds verder over de delicate grens tussen held en burgerwacht.

De film is ook te streamen op HBO Max en te huur op Pathé Thuis en andere VOD-diensten.

The Dark Knight Rises (2012)

Dinsdag 30 januari, 20.30 uur

Het is acht jaar geleden dat Batman in de nacht verdween en van held in een vluchteling veranderde. Verdacht van de moord op Harvey Dent, heeft de Dark Knight alles opgegeven voor wat hij en commissaris Gordon zagen als de goede zaak. De list heeft enige tijd een positief effect gehad op de criminaliteit van Gotham City. Maar dat verandert met de komst van een mysterieuze dief.

De film is ook te streamen op HBO Max en te huur op Pathé Thuis en andere VOD-diensten.

Cast
Een deel van de cast zien we in alle drie de films terug: Christian Bale als Batman/Bruce Wayne, Gary Oldman als Jim Gordon, Morgan Freeman als Lucius Fox en Michael Caine als Alfred. In de rollen van verschillende bad guys zien we onder meer Liam Neeson als Ra's al Ghul, Cillian Murphy als Scarecrow, Anne Hathaway als Catwoman, Tom Hardy als Bane, Aaron Eckhart als Harvey Dent en Heath Ledger als Joker. De laatste won postuum een Academy Award voor de rol. De films zijn geregisseerd door Christopher Nolan (Oppenheimer).

De volledige Batman-trilogie van Christopher Nolan is vanaf dinsdag 16 januari drie dinsdagen achter elkaar te zien op Veronica. Klik hierboven op de titel om te kijken waar je de film kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's