Serierecensie: A Friend of the Family is bizarre true crime-serie met sterke cast

Serierecensie: A Friend of the Family is bizarre true crime-serie met sterke cast
Met Anna Paquin, Colin Hanks, Mckenna Grace en Jake Lacy

Film :

Vanaf 6 oktober is de serie A Friend of the Family te zien op SkyShowtime. Zelfs anno 2022 weet dit waargebeurde verhaal te shockeren: in het verhaal tegen het decor van een mierzoete Amerikaans Idaho spelen er bij een Mormoons gezin duistere praktijken plaats. Lees hier de serierecensie van A Friend of the Family.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Robert “B” Berchtold
Het aangrijpende, en ware verhaal van de familie Broberg, wiens dochter Jan meerdere malen over een periode van jaren werd ontvoerd door een charismatische, geobsedeerde "vriend" van de familie.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 7,4

Voordat de eerste afleveringen beginnen, is er een introductie van de echte Jan (nu 60 jaar). Ze geeft niet alleen haar zegen voor deze hervertelling van haar verhaal, maar is betrokken als producent en speelt zelfs een klein rolletje. Ze geeft voornamelijk de uitleg over de tijd waarin dit verhaal plaatsvond, namelijk "in andere tijden". Inderdaad: een tijd waarin nog niet iedereen wist wat een pedofiel was, maar zeker niet een tijd waarin het handelen van Jans ouders acceptabel was. Het onvoorstelbare waargebeurde verhaal is schrijnend en staat in schril contrast met The American Dream, iets dat toen springlevend was. Dat contrast trekt de kijker aan en weet je langzaam maar zeker in het verhaal te sleuren, dat is goed gedaan. Met een kwaadaardige manipulatieve schurkenrol voor Jake Lacy en een fijn weerzien met Anna Paquin (True Blood) in de hoofdrol. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Anna Paquin (X-Men) en Colin Hanks (How It Ends) zijn ook Lio Tipton (Crazy, Stupid, Love), Austin Stowell (Whiplash) en Hendrix Yancey (Stranger Things) in deze serie te zien. Deze productie is gemaakt door Nick Antosca (Brand New Cherry Flavor).

Actrice Hendrix Yancey speelt de jonge Jan Broberg in de serie 'A Friend of the Family'

Vanaf 6 oktober 2022 is de serie A Friend of the Family te zien op SkyShowtime. Deze serie bevat 9 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Op 16 december is de laatste aflevering van deze serie beschikbaar. Genre: biografie, misdaad, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's