Video: Politie verwijdert opnieuw honderden klimaatactivisten van A12

Video: Politie verwijdert opnieuw honderden klimaatactivisten van A12

Zondag 10 september 2023 om 15:53

Binnen anderhalf uur werden alle klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die zondag voor de tweede dag op rij de A12 in Den Haag blokkeerden, van de weg verwijderd. Personen die weigerden het wegdek op eigen initiatief te verlaten, zijn door de politie gearresteerd.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Politie verwijdert opnieuw <em>honderden klimaatactivisten</em> van <em>A12</em> Binnen anderhalf uur werden alle klimaatactivisten van Extinction Rebellion, die zondag voor de tweede dag op rij de A12 in Den Haag blokkeerden, van de weg verwijderd. Personen die weigerden het wegdek op eigen initiatief te verlaten, zijn door de politie gearresteerd. Tekst gaat verder onder de video. Klimaatactivisten A12Op zondag bezetten klimaatactivisten opnieuw de A12 bij Den Haag, waar de blokkade omstreeks 11.45 uur begon. Op het hoogtepunt waren er maximaal duizend mensen aanwezig op en langs de A12. De dag ervoor, op zaterdag, namen naar schatting nog ongeveer negenduizend mensen deel aan de blokkade, zoals gemeld door de gemeente. In totaal werden er op zaterdag meer dan 2400 mensen gearresteerd. Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Bekijk: politiebond gefrustreerd omdat activisten A12 niet worden vervolgd 'Zonde van de tijd' Bekijk deze video » Zien: Carice van Houten door politie meegenomen tijdens Extinction Rebellion-protest Bekijk deze video »
Nieuws :

Klimaatactivisten A12
Op zondag bezetten klimaatactivisten opnieuw de A12 bij Den Haag, waar de blokkade omstreeks 11.45 uur begon. Op het hoogtepunt waren er maximaal duizend mensen aanwezig op en langs de A12. De dag ervoor, op zaterdag, namen naar schatting nog ongeveer negenduizend mensen deel aan de blokkade, zoals gemeld door de gemeente. In totaal werden er op zaterdag meer dan 2400 mensen gearresteerd.

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's