Politie grijpt in bij protestkamp pro-Palestijnse beweging Amsterdam: 'Ze gooiden met bakstenen' (video)

Politie grijpt in bij protestkamp pro-Palestijnse beweging Amsterdam: 'Ze gooiden met bakstenen' (video)

Politie grijpt in bij protestkamp pro-Palestijnse beweging <em>Amsterdam</em>: 'Ze gooiden met bakstenen' (video) De Amsterdamse politie was in de nacht van maandag naar dinsdag wel klaar met het protestkamp van een pro-Palestijnse beweging bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam en ontruimde de boel: '125 van hen zijn in de boeien geslagen en zitten vanochtend nog steeds vast', vertelt Hart van Nederland-presentator Wolter Klok. 'Gooiden met bakstenen'De situatie werd onveilig en daarom moest er ingegrepen worden en dat verliep niet helemaal zonder problemen: 'Er is geweld gebruikt door de demonstranten. Er is met vuurwerk gegooid naar mijn collega's en er is met bakstenen gegooid, aldus een woordvoerder van de politie. Beelden vanuit Amsterdam zie je hierboven Bekijk ook Brand bij speelparadijs Nienoord: bekijk de beelden Bekijk deze video »
TV :
Dinsdag 7 mei om 08:29

De Amsterdamse politie was in de nacht van maandag naar dinsdag wel klaar met het protestkamp van een pro-Palestijnse beweging bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam en ontruimde de boel: '125 van hen zijn in de boeien geslagen en zitten vanochtend nog steeds vast', vertelt Hart van Nederland-presentator Wolter Klok.

'Gooiden met bakstenen'
De situatie werd onveilig en daarom moest er ingegrepen worden en dat verliep niet helemaal zonder problemen: 'Er is geweld gebruikt door de demonstranten. Er is met vuurwerk gegooid naar mijn collega's en er is met bakstenen gegooid, aldus een woordvoerder van de politie.

Beelden vanuit Amsterdam zie je hierboven

Actuele video's

Meer actuele video's