Nieuwsuur gemist? | Gids.tv

Nieuwsuur gemist?
Nieuws/Actualiteiten

NPO 2
2024-05-10 21:30:00
Actueel

Uitzending van Nieuwsuur gemist? Aflevering 129 van 353

Met in deze uitzending:

  • 'Instagram en Facebook censureren Palestijnen'
    Sinds het begin van de oorlog tussen Hamas en Israël melden met name (pro-)Palestijnse gebruikers van Instagram en Facebook een onverklaarbare afname van zichtbaarheid van hun berichten wanneer die over de Palestijnen gaan. Meta ontkent dat het fenomeen - ook wel shadowbanning genoemd - bestaat. Maar de Meta Oversight Board, de toezichtraad van moederbedrijf Meta, bevestigt de censuur wel degelijk.

Dit verhaal is onderdeel van de tweede aflevering van onze serie 'Ophef'. In de eerste aflevering van de serie keken we naar de onzichtbare invloed van kunstmatige intelligentie op verkiezingscampagnes. Beide afleveringen zijn te zien op NPO Start.

Oekraïne stuurt versterking naar Charkiv
Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. De Oekraïense strijdkrachten wisten de aanval af te slaan. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten. Bekijk deze aflevering van Nieuwsuur hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Nieuwsuur

Nieuwsuur video's

Nieuwsuur TV-Nieuws